Връзки: Защо някои хора се чувстват добре само когато са във връзка?

В

Това, което човек може да открие, е, че те самите са в състояние да се чувстват добре, дори ако не са във връзка. Тогава ще стане ясно, че те няма да бъдат зависими от никой друг, за да изпитват положителни чувства.

â € ‹

Това, че са по този начин, най-вероятно ще им попречи да започнат връзка с някого, само защото се чувстват унили. За тях може да е относително лесно да изчакат, докато срещнат някого, с когото всъщност искат да бъдат.

Различна нужда

Следователно, ако все пак се окажат с някого, това ще покаже, че всъщност искат да споделят живота си с него. Не само ще има привличане между тях, ще има и ценностите, които са общи.

Тогава този човек ще добави нещо към живота си, точно както единият ще добави нещо към живота на другия човек. Независимо от това, това, което се разменя между тях, няма да е нещо, което те трябва да си осигурят.

Голямата разлика

В крайна сметка човек ще се държи като взаимозависимо човешко същество, за разлика от зависимото човешко същество. Ще има това, което те могат да си дадат и ще има това, което не могат.

Получаването на положителна обратна връзка от партньора им естествено ще има подхранващ ефект върху тях. Тук ще бъде различно, че огънят, който гори в тях, няма да изгасне, ако този човек трябваше да изчезне.

Аналогия

Един от начините да разберем това би бил да си представим, че човек е имал куче, преди да се срещне с този човек, той ще има куче, когато е с тях, и ще има куче, ако то приключи. Това куче ще бъде третирано по различен начин през тези различни етапи, но все пак ще бъде там.

Самооценката им може леко да потъне, ако връзката им трябва да приключи, но може да не мине много време, докато не се издигне отново. Тогава няма да свършат да се мразят в този момент.

Балансирано човешко същество

В известен смисъл тяхното ниво на самооценка ще служи като предпазна мрежа, която ще им попречи да удрят дъното, ако връзката им приключи. Те ще бъдат много по-издръжливи, отколкото биха били в противен случай.

Може да са им отнели няколко години, за да стигнат до този момент в собственото си развитие. През по-голямата част от живота си те може да са разчитали на някой друг; липсва способността да изпитвате положителни чувства.

Различен сценарий

Ако, от друга страна, някой установи, че не е в състояние да се чувства добре със себе си, освен ако не е във връзка, вероятно ще покаже, че е емоционално зависим от други хора, когато става въпрос за изживяване на положителни чувства.

Сега някой като този може да се окаже с почти всеки, или може да е далеч по-селективен. Така или иначе, те в крайна сметка ще окажат приличен натиск върху друг човек, за да се почувстват добре.

Нужен

Без да осъзнава, човек може да гледа на другия човек като на родителска фигура. Тогава човек ще бъде дете, което пропуска нещо, а партньорът му ще бъде възрастен, който е там, за да осигури това, което бъркат.

Едно от нещата, които ще накарат човек да прави това, което може, да поддържа връзката, ще бъде страхът от това какво ще се случи, ако връзката трябва да приключи. Тогава най-важното ще бъде да се уверят, че не са необвързани.

Голям ефект

За разлика от горния човек, човек ще има куче, когато е във връзка, но няма да го има преди и със сигурност няма да има след това. Да бъдеш във връзка няма да доведе до добрите чувства, които те вече изпитват; това ще ги накара да изпитват чувства, които обикновено не изпитват.

И тъй като те обикновено не изпитват тези чувства, ще бъде нормално те да станат зависими от партньора си. Този човек ще се разглежда като източник на тези добри чувства.

Дълъг път надолу

Следователно, ако този човек трябваше да прекрати връзката, човек вероятно ще се почувства много ниско. За да компенсират това, те в крайна сметка могат да ядат / пият твърде много или да намерят някой друг, който да запуши дупката, която се е отворила в тях.

Ако някой погледне назад към живота си, може да открие, че винаги им е било трудно да се чувстват добре със себе си. Това, което може да илюстрира, е, че по-младите им години са били времето, когато те не са получавали вида грижи, които трябва да развият по правилния начин.

Информираност

С други думи, може да са били малтретирани и / или пренебрегвани, когато са били по-млади. Най-важното обаче сега е да направят нещо за това, което се случва.

Например с помощта на терапевт или лечител те постепенно ще могат да се излекуват. Всичко започва с това, че те правят първата крачка и не се отказват от себе си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads