Връзки: Нормално ли е някой да се изключи, ако партньорът му не реагира?

В

В началото на връзката човек може да установи, че партньорът му е справедлив или дори изключително отзивчив. Това означава, че този човек ще изслуша какво има да каже, ще спре да прави определени неща, ако има негативен ефект върху него, и ще бъде отворен за обратна връзка, наред с други неща.

С други думи, човек ще се почувства видян и чут от този човек и ще знае, че съществува, когато е около себе си. Заедно с това, човек най-вероятно ще се държи по същия начин, когато е около този човек.

Утвърждаващ опит

Приближаването на някой като този ще има положително психическо и емоционално здраве. Ще има как се чувстват, когато са в тяхно присъствие и ще има как се чувстват, когато не са.

Ако трябваше да мислят за този човек, биха могли да помислят колко са съвършени и дори колко са благодарни, че са срещнали някой като този. Това, което може да покаже, е, че те са били с тях само за кратък период от време.

Повишаващ ефект

Когато не са с този човек, те биха могли да прекарват много време в мислене за тях и да преодоляват положителните чувства, които са изпитвали с тях. Въпреки че това може да означава, че те не са толкова присъстващи, колкото обикновено, енергията им може да бъде далеч по-добра, отколкото е обикновено.

В резултат на това техните приятели, семейство и колеги ще знаят, че нещо в живота им се е променило. Сигурно те ще знаят това така или иначе, но дори и да не са били наясно с факта, че някой е във връзка, общото им поведение горе-долу би изяснило това.

Хармоничен поток

Ако някой трябваше да сравнява връзката си с нещо друго, можеше да я сравни с танците. Причината за това е, че като двама души, които танцуват заедно, и единият, и партньорът им ще работят заедно.

В танца единият човек ще движи тялото си, а другият ще движи тялото си малко след това; като има предвид, че що се отнася до връзката им, единият ще говори, а другият ще слуша например. Тогава единият и партньорът им ще работят заедно, вместо да работят един срещу друг.

Да останеш буден

С напредването на връзката им и двамата може да открият, че е много по-трудно за тях да бъдат по този начин. Въпреки това, благодарение на привързаността си един към друг и ангажимента им към собствения им растеж, те могат да направят каквото могат, за да са сигурни, че няма да се изключат.

Това може да означава, че един или двамата ще трябва да научат повече за връзките или че и двамата ще трябва да работят с терапевт / лечител. В крайна сметка те ще направят необходимото, за да останат присъстващи и да бъдат там един за друг.

Друг сценарий

Сега, докато това ще се случи в някои взаимоотношения, ще има и други, при които се случва нещо съвсем различно. Тук някой може да открие, че партньорът му става по-малко отзивчив с течение на времето.

В началото тогава те може да са били доста или дори изключително отзивчиви, но с течение на времето това ще се промени. Може да е сякаш са със съвсем различен човек.

Невидим

Така че, докато те ще се чувстват видяни и чути по време на началото на връзката си, сега няма да се чувстват така. Когато са с партньора си, може да имат моменти, когато се чудят дали изобщо съществуват.

Причината за това е, че може да изглежда така, сякаш партньорът им вече не е там. Човек би могъл да повдигне това и да говори за неща, които ги притесняват, само за да установи, че партньорът им не слуша или не се интересува от това, което имат да кажат.

Един резултат

Или дори да има моменти, когато те обръщат внимание на това, което човек трябва да каже, това не означава, че нещо ще се случи. Техният партньор може да продължи да се държи по същия начин, както преди.

След като преживеете това за известно време, човек може в крайна сметка да се изключи. Тогава те ще са преминали от пълни с енергия и чувстващи се живи в един момент, до липса на енергия и чувство на мъртви в друг.

Самозащита

Тогава човек все още ще има връзка с този човек, но като тях те ще са се отказали. Физически те ще бъдат там, но няма да ги има емоционално и това най-вероятно ще е станало, за да ги защити.

Да бъдете в унисон с това как се чувстват около някой като този ще бъде болезнено, така че изключването ще бъде начин за тях да минимизират количеството болка, което изпитват. Проблемът е, че докато това може да им попречи да изпитват болезнени чувства, то също така ще им попречи да изпитват приятни чувства.

Няма начин да живееш

Все едно човек се опитва да танцува с някой, който не иска да се движи и това ще го спре да се опитва да се движи. Тяхната енергия ще се промени и за тях ще бъде жизненоважно да направят нещо по въпроса.

Ако партньорът им не желае да общува или да промени поведението си, може да се наложи да прекъснат връзките си с тях. Истината е, че те не заслужават да изживяват живота по този начин.

Информираност

Ако са на много ниско място и са загубили връзка с вътрешната си сила, може да се наложи да потърсят външна подкрепа. Това е нещо, което може да бъде осигурено със съдействието на терапевт или лечител.

И ако някой установи, че това не се случва за първи път, има шанс те да имат много вътрешни рани, които да заздравеят. Може би ранните им години бяха време, когато те също се чувстваха неделими и трябваше да затворят, за да оцелеят.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads