Емоционална прозрачност в отношенията: ключът към трайна връзка

Е

Един от ключовете за страхотната връзка е емоционалната прозрачност. Тези емоции, които обикновено не се изразяват, могат да бъдат по-дълбоките като страх, тъга и копнеж.

Интимността е да се разкриеш пред партньора си. За мен виждам каква е близостта.

Човек трябва да се научи да не обвинява партньора си за собствените си емоционални реакции. Също така е важно да поемете лична отговорност за собствените си чувства. Ако живеете с насилник, винаги можете да си тръгнете, вместо да обвинявате него или себе си за вашата ситуация.

Един от най-добрите начини за комуникация без режим на вина е да се каже: „Когато го направихте, вътре ми стана тъжно. Като цяло мъжете трябва да се научат да общуват повече за страх, тъга и копнеж, докато жените трябва да говорят за гняв.

Моментите на емоционална прозрачност могат напълно да променят връзката към по-добро. Повечето от нас се нуждаят от насърчение, за да бъдат по-отворени. Това е така, защото не искаме партньорът ни да реагира. Ние зависим от нашия партньор за нашето положително чувство за себе си. Ние сме спокойни и не изразяваме това, което наистина чувстваме.

Когато крием големи тайни от любовника си, това използва много енергия. Изкуството да казваме на партньора си чувствата си освобождава енергията, която преди това е била свързана с усилията да запазим чувствата скрити.

Защо е толкова трудно да се каже, че се чувствам наранен или ми е тъжно? Повечето от нас не са научени колко е важна емоционалната прозрачност. Много от нас са склонни да отхвърлят чувствата си и да избягват по-негативните като гняв.

Ако обаче се съпротивлявате да чувствате негативните чувства, вие се обучавате да не усещате напълно чувствата като радост и блаженство.

Ако напълно усетите негативните емоции, те преминават през 5 до 10 секунди. Ако се съпротивлявате да не чувствате тези взаимоотношения, те се съхраняват в тялото ви на някакво ниво.

Не предлагам да изразявате гнева си към партньора си по физически начин. Ако се ядосате, най-добре е да кажете „чувствам се ядосан“ и „имам нужда от малко място“. Излезте от стаята и ходете, танцувайте или удряйте леглото, за да изразите напълно гнева по безопасен начин. Когато вече не ви задействат, върнете се и общувайте с партньора си.

Най-добрият въпрос, който трябва да зададете, е „Говорил ли съм с някое нещо съществено, за което не съм говорил с партньора си“?

Нужна е смелост, за да се ангажирате да бъдете емоционално прозрачни във връзката си. Да успееш да се успокоиш, ако партньорът ти реагира, е истинско умение на зрял възрастен. Обичам да мисля за поговорката, не приемайте нещата лично.

Опитайте се да хванете съзнанието си, когато емоционално реагирате на ситуация извън вашия контрол. Ако видите реакцията си, можете да я наблюдавате и да забележите, че тя ще се разтвори след около минута. Ако дишате дълбоко и движите тялото си, това също помага на емоциите да се изправят.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads