Рецензия на книгата: Връзки без развод от Гари М. Дъглас

Р

Някои хора просто не правят връзки. Защо е такова престъпление да бъдеш неженен и защо ценността на човека се преценява според това дали той или тя има значим друг или не? Да си самотен е просто избор – това не те прави правилен или грешен, успех или неуспех. Трябва да изберете това, което ви прави щастливи.

Някои хора (и може би повечето от нас в определен момент от живота си) продължават да се жертват във взаимоотношения, за да „накарат връзката да работи“, да „покажат, че обичат другия човек“, за да могат да получат потвърждение, че „те са добри любовници и са обичани “. Не е ли моментът, в който започват повечето проблеми във връзката?

Ами ако повечето от милосърдните действия или привличането, които правим, се основават само на преценки?

Някои хора решават кой е привлекателен въз основа на това, което медиите определят като привлекателно (преценки на други хора), това, което семейството и приятелите им казват, че е желателно (преценки на други хора), но не и това, което наистина харесват. Нищо чудно, че хората намират на първо място човека, когото са „помислили“, в който първоначално са се влюбили, като постепенно стават не толкова желани … защото всъщност никога не са го виждали такъв, какъвто е всъщност!

Започвайки с прагматично определение на самата дума – „връзка“

  • начина, по който са свързани две или повече концепции, обекти или хора или състоянието на свързаност

  • състоянието на кръвна връзка или брак

  • начина, по който двама или повече хора или организации се отнасят и държат един към друг

се измерват с това колко далечно е разстоянието между двата обекта (или хората) и винаги ще има степен на разделяне.

Истински бихме искали да имаме интимност, а не просто връзка. Ами ако истинска интимност се постигне само когато всички бариери са свалени и между тях няма преценки? Само признание за това, което другият човек е добър, лош и грозен … и магически уникален, когато са себе си от собственото си Сърце на сърцата …

Определени места в книгата са объркващи и изкривяващи мисли при първо четене и с правилна цел. Те ви карат да спрете и да се върнете в текста, преди да получите този прекрасен AHA момент и ще започнете да се смеете под нос, докато четете още …

Като цяло авторът Гари Дъглас все пак разбира смисъла, ние отрязваме парчета от себе си, за да правим другите щастливи и не е нужно да се развеждаме, особено в най-важната връзка. Връзката, или по-скоро общуването със себе си.

Използвайте тази книга, за да върнете радостта и щастието си в живота си, докато преоткривате вас.

Препоръчвам го на всеки, който иска да живее по-осъзнат, радостен, щастлив живот. Просто го прочетете и вижте дали това ще промени гледната ви точка за връзките или не.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads