Среща с хора от различни културни среди

С

За мен винаги е вълнуващо да се срещам с хора от различни културни среди. Винаги ме е вълнувало да научавам за културата на хората, които съм срещал от различните части на света. По време на престоя си тук, в Малайзия, имам голям късмет, че бях отседнал в къща за гости, която обслужва всички мигранти от други страни. Успях да се срещна с френски, руски, холандски, шведски, хинди, японски, китайски, испански, малайзийци и други подобни.

Също така е много важно да се научите да говорите на техния език. Дори основното разбиране на друг език може да помогне за изграждането на връзки с хора, които говорят друг език. Концентрирайте се върху изучаването на езиците и се научете как да говорите умело. Ще можете да провеждате разговори с нови приятели на език, на който те се чувстват най-удобно да говорят.

Когато взаимодействате с хора с различен културен произход, това ви дава възможност да подобрите уменията си за вербална комуникация. Колкото по-удобно ви е да общувате с другите, толкова повече врати са отворени за вас в личния и професионалния ви живот.

Всеки път, когато сътрудничим на идеи с други хора, ние също се учим от тях. Понякога сме твърде заети със собствения си свят, че е приятно да чуем различия в мненията и други перспективи. Наистина е невероятно да научиш нещо от други хора, независимо дали е предвидено или неволно, резултатът е същият. Можете да разширите своя хоризонт и да разширите перспективите си.

Бъдете отворени и любезни към всички хора, които срещате. Това, че сте добри към всички и желаете да научите за нови преживявания, ви помага да създадете нови приятели, където и да отидете. Никога не съдете други хора, защото техният опит е различен от вашия. Опитайте се да намерите нещо, което може да ви бъде общо, за да се свържете с човека. Можете да ги попитате за живота им и можете също да споделите нещата, които ви интересуват. Никога не излизайте като снизходителни или груби с никого. Дръжте се отворени за големи възможности. И винаги е чудесно да създадете нови приятели, като първи отворите разговора.

Когато сте наоколо с нови хора, можете да оживеете с нови творчески идеи, от които да се поучите за живота си. Наличието на силна мрежа от хора, които са експерти в различни области, е страхотно изживяване! Защото когато имате нужда от нещо, винаги е добре да имате доверени хора, на които да се опрете. Човекът до вас може да е този, от който се нуждаете в момента или може да бъде в бъдеще.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads