3 важни стъпки, които ще направят ангажимент Фоби иска ангажимент

3

Много връзки днес приключват, защото единият човек иска обвързване, а другият се страхува да се ангажира. Този, който иска обвързване, се чувства нежелан, докато този, който се страхува от обвързване, преминава от една връзка в друга и дори продължава да напуска и да се връща към връзки с бивш, защото той или тя няма да се ангажира с дългосрочна връзка.

Дори съм срещал и работил с мъже и жени, които толкова се страхуват от ангажираност, че се самосаботират, представяйки се непривлекателно, за да обезсърчат другия човек да иска сериозна връзка – дори когато са привлечени от човека.

Защо правят това?

Защото те имат филтри за страх, чрез които виждат ангажираност и имат определена нездравословна емоция или образ, които са прикрепили към ангажимента. И точно като всички фобии, нищо не е рационално по отношение на страха им от обвързване – или дори съзнателно за повечето хора. Повечето хора знаят, че се притесняват, изпадат в паника и искат да бъдат „БЕЗПЛАТНИ“.

Това трябва да бъде „БЕЗПЛАТНО“ може да произтича от страх от загуба на самоличност или свобода, или страх от ограничение, страх от отговорност и т.н. Това е различно за всеки ангажимент.

В моя случай ангажиментът за мен се изписва “окончателност”. Думи като: жена ми, омъжи се за мен, надолу по пътя, в бъдеще, ти завинаги и т.н., дори ако те не са били приложени към мен или са ми казали директно, ще ме изпратят в режим на паника – и имам предвид, че буквално в това, че аз би станал и излитал (пеша, в кола, самолет и т.н.), за да знае Бог само къде. Имаше чувството, че някой крещи в ухото ми „затвор, затвор, затвор“ или „краят на света е тук!“

Има ли шанс вашият ангажиран фобиен мъж или жена да преодолее страха му от ангажираност и да се отдаде на вас?

Абсолютно! Ако имате работа с класически случай на „бягай веднага щом почувстваш, че нещата стават сериозни“, страхът му да се ангажира не винаги е предупредителен знак, че нещата няма да се получат или никога няма да се получат. Вашият мъж или жена все още може да се ангажира – и то бързо – особено ако той или тя каже, че ви обича, отнася се с вас изключително добре, но реагира негативно към вас, когато възникне нещо, свързано с ангажираност.

Но това не е нещо, което можете да направите сами.

Не можете да изтеглите ангажимент от ангажирания фоб, колкото и страхотни да са отношенията. И всички заплахи, ултиматуми, молби, игри на криеница, хвалене как други мъже или жени са привлечени от вас или дори задушаване с внимание никога няма да получат ангажимент за ангажимент.

Нуждаете се от неговото или нейното сътрудничество, за да създадете съвместна визия за вашата връзка и да предприемете действия, за да реализирате тази визия. За да постигнете ангажираност на мъжа или жената, трябва да възприемете подход, при който и двамата да седите от една и съща страна на масата, като се стремите заедно, вместо противоположните страни на масата, опитвайки се да „завладеете“ другата стил).

Ето само три неща, които можете да направите – за начало.

1. Уверете се, че това е наистина фобия за ангажираност

Естествено е да се чудите и да имате въпроси относно емоционалната наличност на мъж или жена. Почти всеки има тези притеснения.

Проблемът започва, когато оставите вашите собствени „неща“ (тиктакащ часовник, взаимозависимост, ревност и / или нужда) да съсипят потенциално страхотна връзка. Вашият вътрешен натиск може да ви накара да стигнете до заключения, наричащи другия човек ангажиращ фоби, когато всъщност другият реагира на други стресори в личния си живот или реагира на неща във връзката (вашето отношение, поведение или действия), които имат много малко или дори нищо общо със страха от обвързване.

Искате да сте сигурни, че не сте само вие, но че наистина се случва нещо с вашия мъж или жена, което трябва да знаете. И това, че знаем, че той или тя има „фобия на ангажираност“, не казва достатъчно. Трябва да знаете как той или тя са стигнали до заключението, че той или тя има фобия на ангажираност, как той или тя бяга, ако той или тя просто иска непринудена връзка с вас, но прикривайки това, като казва, че се страхува от ангажираност, независимо дали той или тя се интересува от вас за вас или защото ви е удобно (активист) и т.н.

Трябва да получите отговорите от вашия мъж или жена и да не прибягвате до теоретизиране или правене на груба психология върху него. Трябва да получите отговорите от него или нея, но без да оказвате натиск – или колкото е възможно по-малко. Колкото повече го притискате за отговори, толкова повече той се оттегля от вас или дори се отдалечава.

Най-добре е да използвате креативни, оживени и провокиращи размисли въпроси, които пораждат дискусия, както и да предоставят отговорите, които търсите. Въпроси като „Какво е това?“, „Как се чувстваш това?“, „Защо мислиш, че се е случило?“, „Какво знаеш за …?“, „Обясни какво означава това?“ попитани в естествени текущи разговори, могат да разкрият какво мисли вашият мъж или жена в дълбочина.

Ако можете да го задържите по темата и той или тя не се опита да промени темата на разговора, ще можете да получите много полезна информация, свързана със страха му от ангажираност. След това можете да използвате тази информация, за да повдигнете въпроси в съзнанието му и да стимулирате мисленето му по начини, които оспорват неговите филтри за страх и / или нездравословни емоции или образи, които те са прикрепили към ангажимента. Тук не става въпрос за това да се опитвате да бъдете по-умни или да се опитвате да промените неговото / нейното мнение, а да стигнете до дъното на неговите страхове, притеснения, резерви, както и желания, надежди и мечти за връзка.

2. Предефинирайте какво означава „ангажираност“ за вас като двойка

Понякога простото обсъждане – с много конкретни термини – какво искат двама души във връзката и как искате вашата връзка да изглежда, премахва всички притеснения относно поемането на дългосрочен ангажимент.

Ако вашият мъж или жена е отворен да говори за неговите страхове и тревоги, свързани с ангажимента, вместо да го биете по главата с думата „ангажимент“ или да настоявате, че той или тя се ангажира (или друго), комуникирайте с мъжа си или жена това, което искате в много конкретни термини.

Важно: Много е важно да сте наясно какво е важно за вас. Бъдете ясни защо това, което наистина искате, е важно за вас. Вашият мъж или жена трябва да знаят точно защо каквото и да поискате е важно за вас, а не само, че е важен период.

Ето няколко примера за начини, по които можете да кажете „ангажираност“ на различни етапи от връзката и без да казвате непременно „C-Word“.

1. Честно предаване на чувства (важно: чувство за сигурност във връзката).

2. Прекарване на повече време заедно или споделяне на повечето аспекти от живота на другия (важно: знаейки, че другият винаги ще бъде там).

3. Поставете своето време и енергия, за да направите връзката специална и си заслужава да бъде подхранена (важно: емоционална и сексуална близост / моногамия).

4. Планиране за бъдещето – деца и семейство (важно: брак).

Концентрирайте се върху творческото генериране на свои собствени определения, видове и стилове на ангажираност, които най-добре отговарят на различните етапи на връзката – един прогресивен етап в даден момент. Всеки етап и ниво на ангажираност ще изглежда по различен начин от двойка до двойка, в зависимост от това какви са вашите ценности и от обстоятелствата около връзката ви.

Не се опитвайте да натрапвате на партньора ограничената си представа за връзка (която дори може да е нереалистична), вместо това му позволявайте да си представя и изследва какво наистина иска, без задълженията на предварително определен начин за правене на нещата .

Знаейки, че двамата искате едни и същи неща, дори ако ги казвате по различни начини, може да превърне страха в творческо вълнение.

3. Фокусирайте се върху общи цели, за разлика от отделните позиции

Не се затваряйте в позиции „Аз искам ангажимент, а ти не“. Когато заемате тези видове позиции, вие получавате железопътна линия от „ти срещу мен“ и в крайна сметка губите представа защо сте на първо място заедно.

Вярвате или не, много хора със страх от ангажираност знаят, че имат проблем и повечето не се харесват, че са такива. Но те също не искат някакво „знай всичко“ – което не знае, че е като да имаш тази фобия – да им кажеш как трябва да се чувстват или какво трябва да правят. Все едно да кажете „аз съм перфектен, а ти не“ или „аз съм по-добър от теб, защото не се страхувам от ангажираност“. По-рано наистина се отмятах с „глупави“ мъже, които ми изпращаха статии в интернет и ми купуваха книги за фобията на ангажираността. Това просто ме караше да ги „наранявам“, вместо да искам да се ангажирам.

Вместо да следвате диктата на единия (искам ангажимент) или на другия (не искам ангажимент), проучете по-големите възможности за съвместна работа, за да реализирате мечтите си, да подкрепите целите си и да задоволите нуждите на другия. Това е възможност наистина да се възползвате от творческата сила на две глави-са-по-добри-от-един.

Трите стъпки са само начало. Ако се работи с доверие, честност, отсъствие на манипулация или контрол и автентичност, ще бъдете изненадани да установите, че разговорите по ангажираност могат да създадат платформа за представяне на най-честното ви Аз на масата. Наистина разбирате за какво се занимава вашият мъж или жена, за какво се интересува и какво наистина иска да види, преди той или тя да поеме истински ангажимент, който той или тя ще продължи.

Позволете ми да кажа отново това, не можете да изтеглите ангажимент от ангажирания фоби без неговото или нейното съдействие. Заплахите, ултиматумите, молбите, игрите на криеница, хваленето как други мъже или жени са привлечени от вас или дори го задушават с внимание е височината на въртенето на вашите колела.

Нуждаете се от неговото сътрудничество, за да създадете единна визия за вашите отношения. Ако няма съгласуване или споразумение, няма да има ангажимент.

Ако искате да проучите по-нататък как можете да преместите връзката от разпадането към получаването на ангажимент, може да искате да разгледате моята електронна книга: Запознанства с бившия – Какво можете да направите тази вечер, утре и следващия ден, за да получите своя Ex Back

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads