Щастливи навици за връзки

Щ

Романтиката е начин да изразите любовта си, черешката на тортата. Но не чакайте специални поводи, за да изразите любовта си. Уверете се, че подхранвате любовната си връзка, като практикувате тези основни навици във всекидневния си живот. Те може да изглеждат много основни, но колко практикувате редовно? Не се отчайвайте … никога не е късно да възприемете добри, любящи навици.

Повечето двойки, които идват в моята консултативна практика поради проблеми, съобщават, че бракът им е загубил романтиката си отдавна. Лесно е да се почувствате романтично, когато живеете отделно и се срещате, защото всеки миг, прекаран заедно, е специален. От момента, в който започнете да живеете заедно, такива романтични моменти вече не са автоматични. Вместо това голяма част от времето ви заедно се отделя за по-светски неща: пране на пране, миене на чинии, плащане на сметки или ходене на работа. Въпреки че в началото това може да бъде ново, вълнуващо и забавно, щом изчезне първоначалната новост на съвместния живот, такива ежедневни неща престават да се чувстват вълнуващи и романтични и може да се почувствате притеснени, че партньорът ви вече не се интересува толкова или е толкова развълнуван да бъде с вас.

Развиването на тези добри навици за взаимоотношения ще направи голяма разлика във вашето щастие.

Добри навици на връзката

1. Не се съпротивлявай, слушай.

Често имаме отрицателен отговор на коляното на това, което един партньор ни казва или иска да направи. Вместо да отговорите отрицателно, „Това няма да работи …“ „Не можем да направим това …“ Опитайте да слушате и да мислите още няколко секунди. Може да разберете вашите първоначални промени в отговора и във всеки случай слушането и разбирането не е същото като съгласието. Когато вашият съпруг почувства, че ви е грижа за това, което той или тя казва, естеството на комуникацията ще се промени към по-добро.

2. Повишете сладостта.

Семейният живот има своите неизбежни стресове и напрежения. За да поддържаме нещата в равновесие, трябва да вложим малко енергия, за да увеличим сладостта помежду ни. Замислеността, „благодаря“ и жестовете на учтивост и обич са WD-40 на вашия брак. Казвайте „Обичам те“ всеки ден. Поддържайте нещата да вървят гладко, като не забравяте да добавяте често сладост. Ще бъдете изумени колко добре се чувствате и колко по-отзивчив е вашият партньор.

3. Целунете сбогом и здравей.

Хвърлете се в прегръдка, докато сте в това. Привързаността поддържа соковете да текат и романтиката е жива.

4. Запазете своето поведение на ухажване.

Отнасяйте се с партньора си дори по-добре, отколкото когато сте излизали … Не забравяйте, че сте сладури. Докоснете се. Седнете близо до другата си половинка и внимателно поставете ръката си върху рамото, крака или ръката му. Ако сте в колата, леко докоснете рамото или ръката му. Ще откриете, че разговорът ви става по-топъл и по-грижовен. Ако сте се мъчили или сте готови да си простите, изправянето един срещу друг и държането на двете ръце ще ви помогне да се почувствате по-позитивно свързани и успокоени.

5. Не изпотявайте малките неща.

Можете да оставите неговите / нейните лоши навици да ви притесняват да разсейвате … или можете да ги приемете и да заобиколите тях. Оставя ли капачката на пастата за зъби? Купете отделни тръби … Оставя ли дрехи да лежат наоколо? Игнорирайте ги или ги вземете, като си спомните колко много прави за вас по други начини. Или улеснете партньора си да ви задоволи … поставете кошари и дървета за дрехи на лесен достъп.

6. Концентрирайте се върху положителното.

Вместо да мислите за начините, по които той / тя ви подвежда, помислете за всички положителни неща за вашия партньор, които са ви привлекли към тях на първо място.

7. Поемете си въздух, когато сте ядосани.

Не се опитвайте да говорите, когато някой от вас е ядосан. Отделете няколко минути, за да се разходите около блока, легнете, просто се отдалечете един от друг, за да можете да се прегрупирате. Кратка почивка ще ви позволи да останете на път и да обсъдите какво ви притеснява, вместо случайно да правите лични обиди, за които ще съжалявате по-късно.

8. Не използвайте тайните или слабостите на партньора срещу тях … никога!

Това, което може да ви се стори незначително, тривиално или сладко, може да е сериозно за вашия партньор. Разпознайте важното за партньора си и не го обсъждайте с приятелите си, майка си, семейството му и никого! И със сигурност не им хвърляйте думите обратно в спор. Влюбената връзка е една от най-интимните и доверчиви, които всеки може да има.

9. Помислете първо за партньора си.

Ако и двамата направите това, тогава няма как да не спечелите! Не забравяйте, че преди всичко вие сте партньори. Имайте това предвид и проверявайте често, за да сте сигурни, че се държите като партньори, а не като конкуренти или избягващи. Вие сте заедно в това нещо и партньорството е това, за което става въпрос. Кажете „да“ на партньора си възможно най-често … отидете на това спортно събитие с него, изведете го на това голф игрище, защото той обича голфа, посетете семейството й, улеснете живота на партньора си и се надяваме, че те ще го направят същото за теб! Ключът е взаимността.

10. Уважавайте се взаимно.

Не дразнете партньора си на никого, дори на шега! Отрицателните думи имат навика да се бавят и да изскачат, когато нещата се объркат. Когато говорите за партньора си, оставете вашето уважение и любов да блестят. Освен ако вашият партньор не говори за нещо наистина тъжно (загуба на работа, смърт и т.н.), където усмивката би била неподходяща, погледнете го в очите и се усмихнете, докато слушате. Вашият спътник автоматично ще се почувства по-разбран и обгрижен, което ще промени нивото на усещане при дискусията. Това не означава да се взирате немигащо, а просто да поглеждате често по няколко секунди, за да съобщите вниманието си.

11. Намерете начин да се прегрупирате заедно всеки ден.

Открийте какво работи добре и за двамата … яжте заедно, срещайте се за щастливи часови напитки, пропускайте телевизия през нощта и просто легнете в тъмното, разходете се из блока и т.н. променят вашата рутина. Ако някой от вас пътува, обадете се у дома през нощта, само за да чуете гласа им. Въпросът е да прекарвате времето си заедно всеки ден, просто да говорите или да дишате един и същ въздух, да се чувствате свързани. Без значение колко сте луди по работа, деца и сметки, от съществено значение е да отделите редовно време всяка седмица за брака. Направете „нощна среща“, която включва дискусия за „състоянието на съюза“, или направете приятна разходка или шофиране. Поддържането на връзка означава, че нещата не се надграждат до боен статус и ще запомните колко сте добри заедно. Не забравяйте да празнувате и да се цените един друг. Мотивацията идва от празнуването и благодарността, така че когато прекарвате приятно време заедно, и двамата ще сте по-мотивирани да направите брака си възможно най-добър.

12. Опитайте със смях.

Ако се случва нещо разочароващо, опитайте се да облекчите напрежението с малко хумор. След трудно взаимодействие в магазин, на излизане, можете да кажете: „Това мина добре“. с нотка на ирония. Или, когато някой изпусне нещо и направи бъркотия, можете да кажете: „Гремлините отново са тук“ „Винаги е нещо“ или „Може да се случи“, за да промени стреса на глупост. Не се шегувайте с половинката си, а използвайте споделения хумор като начин да кажете „Знам, че това е трудно, но ще го преодолеем“. Съпругът ви ще мисли за вас като за успокояващ и полезен човек, който да ви заобикаля, когато се появят проблеми.

13. Използвайте приятни изненади.

Опитайте любовна бележка в куфарчето на съпруга си, пост-то с усмивка от долната страна на тоалетната седалка, цвете, растение, картичка или балон без причина или неочаквано нежно потупване отзад, прегръдка или целувка да каже “Мисля си добри мисли за теб и те обичам.”

14. Припомнете си добри времена.

„Запомни кога …“ е чудесно начало на любовен разговор. Създава толкова много добро усещане да си спомняте как сте били, когато сте се срещали, кога сте се оженили, кога сте купили къщата си за първи път, кога сте родили първото си дете, когато сте получили тази промоция. Напомнянето на вашата солидна история заедно е начин да увеличите връзката си.

15. Похвали се с приятели в изслушването на половинката си.

Разбира се, кажете на половинката си на лицето му колко ви е грижа, но също така не забравяйте да кажете на приятелите си, докато половинката ви е наоколо, какъв страхотен човек или жена сте се оженили. “Харолд е толкова замислен. Днес той ми помогна в къщата.” Или „Сю е толкова страхотна майка. Тя наистина дава на децата усещане, че са обичани и все още ги държи на крак.“ Или: “Чу ли? Фред получи голямо повишение. Толкова се гордея с него.” Или: “Не знам какво бих направил без Джуди. Толкова е страхотна с парите.” Или: “Днес сладкото ми не изглежда ли страхотно? Толкова съм късметлия.” Не се притеснявайте, ако партньорът ви изглежда смутен. Той или тя също ще бъде доволен и ще запомни вашата хвалба дълго време.

Не забравяйте … колкото повече влагате във връзката си, толкова повече печелите! Направете любовта и романтиката част от вашето ежедневие!

Адаптирано от: Как да бъдем щастливи партньори: Разработване заедно https://tinyurl.com/ycvrckus

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads