Връзки: Как може някой да разбере дали е готов за връзка?

В

По същия начин, по който има редица причини защо някой би искал да яде нещо, има и редица причини защо някой би искал да има връзка. Ако някой иска да яде нещо, това може просто да покаже, че е гладен.

â € ‹

От друга страна, това също може да покаже, че това е времето от денонощието, когато обикновено се хранят или че например се чувстват отпаднали. В тези случаи няма да е от съществено значение те да ядат нещо.

Много приложения

Следователно не би било правилно да се каже, че храната има само една цел. Това е нещо, което е широко разбрано в днешното общество; с многобройни компании, продаващи храни, предназначени да накарат хората да се чувстват по-добре.

Тогава целта им не е да дадат на хората това, от което се нуждаят, за да останат живи; целта им е да подобрят психичното и емоционалното благосъстояние на хората. Шоколадът е едно от нещата, към които някои хора често посягат, за да променят начина си на чувство.

Другият пример

Когато някой иска връзка, това може да покаже, че изпитва нужда да се свърже с друго човешко същество. В същото време това може да покаже, че те се опитват да избегнат как се чувстват.

Поради това техният основен приоритет няма да бъде свързването с друго човешко същество. Всъщност може да е точно да се каже, че свързването с друг човек е последното нещо в ума му.

На лошо място

Ако някой е успял да отстъпи назад и да размисли какво се случва за тях, той може да открие, че не се чувства добре в себе си. Заедно с това, те често могат да се чувстват самотни и сякаш не са свързани с нищо.

Тогава тези различни части ще бъдат това, което им дава тласък да намерят друг човек. В резултат на това колко ниско те обикновено се чувстват в ежедневния си живот, те може да не са твърде придирчиви.

Перфектният мач

По някакъв начин те ще изпращат съобщението, че трябва да бъдат спасени, и това може да ги накара да привлекат някой, който се окаже способен и го има изобщо. В крайна сметка този човек може да се опита да ги спаси; правят почти всичко, което могат, за да се чувстват по-добре.

Човекът, с когото най-вероятно са се озовали, няма да е търсил някой, с когото да се свърже; това, което ще са търсили, е някой да поправи. Преди да ги срещнат, може и да са се чувствали потиснати.

Различна нужда

И обратно, някой може да се чувства неспособен и да се съмнява в собствената си стойност, което му дава желанието да намери някой, който да спаси. Така че, за разлика от горния пример, те ще бъдат този, който иска да поправи друг човек.

Да бъдеш с друг човек няма да бъде начин за тях да изпитат интимност; това ще бъде начин за тях да изпитат чувство за стойност и сила. В този пример и горния пример няма да е възможно някой да се появи напълно и да разкрие истинското си Аз.

Изграден върху пясък

Подобно на къща, която не е построена на здрави основи, отношения като тази вероятно няма да издържат на изпитанието на времето. Ако някой е само с друг човек, защото се чувства унил и самотен, скоро може да загуби интерес, след като се почувства по-добре.

Вече няма да са едно и също лице, което ще ги накара да имат различен набор от нужди. От друга страна, ако някой е само с друг човек, защото трябва да бъде спасен, той може да загуби интерес, ако този човек трябва да го събере.

Социален реквизит

Друго нещо, което може да се случи, когато някой не се чувства комфортно в собствената си кожа, е, че в крайна сметка може да бъде привлечено от някой, който изглежда добре. Наличието на този човек в живота му тогава ще бъде начин за тях да получат любовта от другите (непознати), която им липсва в самите тях.

Този човек няма да бъде по-различен от блестяща кола или елемент от облеклото; те ще бъдат там, за да изглеждат добре. В крайна сметка това, което другите хора мислят за тях, ще бъде много по-важно от това, което те мислят за себе си, което е естествена последица от това, че те не са в контакт с присъщата им стойност.

Избягване

Един от начините за разглеждане на всеки от тези примери би бил да се каже, че това се случва, когато някой не е готов да има връзка с друг човек. Първо, те нямат здравословни отношения със себе си.

Те използват друг човек, за да променят начина, по който се чувстват, и това най-вероятно ще им попречи да се интересуват от действителна връзка. Един фалшив Аз може да се опитва да има връзка с друг фалшив Аз, нещо, което може да доведе до това един човек да играе ролята на детето, а друг да играе ролята на родител.

Как да разбера?

Като се вземе предвид всичко това, може да се каже, че ще трябва да има редица неща на място, преди човек да е готов за връзка. Да се ​​чувстват комфортно в собствената си кожа и да се чувстват цялостни и пълноценни ще бъдат жизненоважни, което означава, че няма да имат нужда от друг човек, който да ги завърши или да се чувстват добре със себе си.

Наличието на пълноценен живот също ще помогне, тъй като това ще им попречи да се нуждаят от друг човек, който да ги направи щастливи. Когато преживяват живота по този начин, може дори да нямат нужда да имат връзка и това може да покаже, че са готови да имат такава.

Информираност

Тяхната привързаност към намирането на някого значително ще намалее, което ще им улесни да стигнат до някой, който е подходящ за тях. Животът им ще бъде изпълнен, така че няма да има нужда от тях да правят компромиси и да пускат никого в живота си.

Ако някой установи, че например не се чувства добре или се чувства празен и иска да промени живота си, може да се наложи да потърси външна подкрепа. Това може да стане със съдействието на терапевт или лечител.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads