Значението на разграничаването на любовта и влюбеността във връзките

З

В един от местните ежедневници има популярен сегмент, в който хората обикновено търсят съвет за връзки или сърдечни въпроси и е задължително четиво за много двойки. Обикновено го чета, за да разбера какво наистина се случва при затворени врати на много връзки и трябва да призная брака, тъй като институцията бавно се руши пред очите ни. Наскоро имаше една дама, която даде възрастта си на 21 години, чиято история привлече вниманието ми, принуждавайки ме да напиша тази статия, тя плачеше за ситуация, която я бе сполетяла и търсеше съвет какво да прави. Тя се беше влюбила в женен мъж, който беше и неин шеф, и в началото смяташе, че това е похот, но с изминалите дни тя узряваше да обича. Същността беше в това, че любовният й интерес бе прехвърлен на друга работна станция, което означаваше повече отговорности за него и по-малко време, прекарано заедно, но той винаги намира време за нея, когато и да е наоколо. Продължителното отсъствие в резултат на натоварения му график се отразява на нейните работни резултати и други дейности, свързани със социалната сфера, както той беше обещал в рамките на една година да се уреди с нея. Сега тя беше объркана за връзката и започна да се съмнява дали тя е устойчива.

Първото нещо, което се появи в главата ми, след като го прочетох, беше: –

· Възможно ли е да е объркала Любовта с влюбване?

· Размиване на разсъжденията й и забравяне на факта, че подобни отношения никога няма да видят финалната линия.

Първо какво е увлечението? Оксфордският речник го описва като много силни чувства или привличания към някого или нещо особено, когато те са неразумни и не траят дълго, докато Любовта има много определения, най-доброто за тази ситуация е силно чувство на привързаност към някого, че сте сексуално привлечени да се.

Следователно от горните определения вероятно ли е дамата да е влюбена в момчето? Или това е просто чиста любов в процес на създаване и вероятно тя просто иска да има семейство с него. Тези, които се застъпват за Любовта, моля, прегледайте горната ситуация и я сравнете с вашата версия на това, което е Любов или горното ми определение. Наистина ли тя отговаря на прага да нарече тази Любов след внимателния ви преглед, лично моят компас сочи към влюбване, но може би съм повлиян да го разгледам в тясна перспектива поради предварително замислените представи, разработени от обществото в такива ситуации.

Като реалист съм принуден да кажа, че тя страда от влюбеност и защитава позицията ми със следните причини и факти. Първо, тя започва да се съмнява и се чувства объркана с цялата подредба, показваща нерешителността си по отношение на връзката. На второ място, силните чувства, които тя изпитва към него, съчетани с неговото отсъствие и натоварения график, я правят непродуктивна на работа, въпреки че човекът отделя време, когато е свободен. На трето място, безобразно да очаква човекът да напусне семейството си и наистина да започне ново с нея в рамките на една година. Четвърто, тя става неразумна, като изисква да прекарва повече време с момчето, знаейки, че е женен и натоварения му график.

Честно казано, дамата е все още млада и може би й липсва опитът в разпознаването на истинската любов и влюбеност. Поради силните си чувства към него, тя се замъглява, виждайки очевидните сигнални признаци на обречена връзка и се вкопчва в трептяща надежда, която скоро ще бъде потушена от реалността. В крайна сметка това може да е суров урок за нея, но тя ще придобие безценен жизнен опит в подготовката за тежкия път напред.

Повечето от нас са били уловени от влюбване в даден момент от живота ни, което ни кара да вярваме, че сме наистина влюбени, но поради силните чувства нашите разсъждения са размити и често игнорираме студените твърди истини за такива взаимоотношения. Ние избираме да разглеждаме такива взаимоотношения в единна перспектива, която отговаря на нашето измерение и изключваме всеки, който се отклонява от нашето мислене, което ни кара да развиваме неразумни изисквания от другия човек с надеждата да поддържаме такива отношения.

Влюбването е като прищявка, докато времето минава, започват да се прокрадват съмнения, нашите разсъждения започват да стават по-ясни и силното привличане постепенно отслабва, когато реалността потъва, и автоматично сме склонни да преминем към следващото най-добро нещо

Въпреки че в началото е трудно да се разграничи Любовта от влюбеността, ние трябва да се опитаме колкото е възможно повече да бъдем равнопоставени и да разглеждаме всички взаимоотношения с различна перспектива, за да видим жизнеспособността му. Отделете време и вижте дали тези силни емоции или атракции могат да се превърнат в Любов, проверете обстоятелствата, довели до нея, и накрая се запитайте дали това ви кара да бъдете неразумни.

В крайна сметка ще разберете дали е истинска любов или влюбеност.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads