Могат ли социалните медии да подкопаят реалните отношения?

М

Въпреки че социалните медии са много полезни през повечето време, но също така могат да направят голяма дупка във връзката. Но как определяте истинската връзка? Според мнението на много хора истинските отношения включват уважение, любов, общуване, страст и отдаденост.

За съжаление, да, социалните медии могат да прекъснат и най-трудните отношения. Ето някои от грешките, които можете да направите в социалните медии, които ще доведат до раздялата ви:

  • Да сте във връзка в социалните медии повече, отколкото в реалния живот – продължавате да публикувате сладки неща на нейната времева линия, споделяте снимки с дълбоки мисли, написани върху тях, но в реалния живот двамата едва говорите. Да не говорим, че много се карате и нямате абсолютно никакво уважение към нея, когато спорите. Или може би вниманието ви към нея е само в социалните медии. Това е една грешка, която може да развали отношенията ви.
  • Вие надделявате – стига да не знаете как се чувства партньорът ви, когато се чекирате всеки път, когато излизате, или когато публикувате снимки за вашите дейности заедно, бих казал, че не го правите. Прекаленото споделяне на лична информация за вашата двойка може да подкопае връзката ви, особено ако партньорът ви е по-скоро частно лице.
  • Не бъди подъл – Не предлагам партньорът ви да знае паролата ви за всеки акаунт, който имате. Но ако сте свикнали да обръщате екрана на компютъра или екрана на телефона, когато приятелката ви се опита да достигне връх, ще изглеждате виновни за различни неща. И да, може да сте невинни, но невинните хора не изпитват нужда да крият своите акаунти в социалните медии.
  • Разговор с други хора – Разбирам концепцията за приятелство, но в същото време едно е да бъдеш приятелски настроен, а съвсем различен – да флиртуваш. Между тези две има граница и трябва да внимавате много да не я пресечете. Няма да е от полза за връзката ви.
  • Поддържайте връзка с бившия си – случайно сте се натъкнали на неговия профил, погледнали сте снимките му и следващото нещо, което знаете, че сте започнали да говорите в чата. Знаете, че това е грешно, но отричате това в главата си, казвайки ви, че всички хора го правят в даден момент от живота си. И когато партньорът ви предложи, че този разговор трябва да спре, вие се обиждате. Ако този сценарий ви звучи познато, позволете ми да ви уведомя, че това действие може да подкопае връзката ви.

Истинските отношения се основават на доверие и комуникация. Не можете да се доверите на човек, който крие телефона си или отклонява работния си плот от вас и определено не е човек, който все още поддържа връзка с бившия си. В същото време комуникацията е открит и искрен акт и не можете да бъдете честни с любимия човек, ако криете неща. Не всички връзки са еднакви, но повечето от тях могат да бъдат разрушени от социалните медии, ако партньорът допуска някои от грешките, представени по-горе.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads