Връзките ви задържат ли ви? Невидимите струни на важни хора във вашия живот

В

Често най-опасните пречки за личния и професионален растеж и намирането на вашата страст са в безсъзнание. Жените са склонни да се обвиняват, вместо да гледат навън, за да видят какво може да задържа тогава. Както веднъж една жена ми каза: „По-лесно е да се обвиняваш, отколкото да копаеш по-дълбоко“.

Така че, ако се интересувате да копаете по-дълбоко за намиране на вашата страст, ето някои възможни улики. Взаимоотношенията ви с важни хора в живота ви всъщност може да ви задържат през това, което аз наричам невидими струни. Ето шест възможности за онези, които може да ви пречат да откриете своята страст или да продължите професионално напред: вашите родители, братя и сестри, съпруг / партньор, най-добър приятел, шеф и майка ви (отделно от родителите ви).

1. Вашите родители: Може да носите стар багаж от майка си и / или баща си. Изпратиха ли ви съобщението, че няма да имате успех? Чували ли сте от тях, че сте „глупак“, „мързелив“ или някакъв друг етикет, който определя как сте дошли да се видите? Дори и да са починали отдавна, може пак да носите тези съобщения за себе си.

2. Вашите братя и сестри: Призраците от детските ви връзки с по-малките или по-големите ви братя и сестри все още могат да повлияят на това как виждате себе си. Изображенията на това как са те виждали тогава могат да замръзнат във времето, така че продължаваш да виждаш тях и себе си през този стар обектив.

3. Вашият съпруг / партньор: Подкрепата или липсата на подкрепа от важния мъж в живота ви може да окаже голямо влияние върху това да сте свободни да изследвате най-много, което можете да бъдете. Ако той не ви подкрепя, може да се почувствате нелоялни, като продължите с планове, които могат да ви накарат да се издигнете – да го оставите зад себе си. Обикновено това не е съзнателно решение. Но твърде често жените губят желанието си за личен или професионален растеж, ако техният „той“ е обезсърчителен.

4. Вашият най-добър приятел: Отново въпросът за лоялността влиза в игра, ако вашият най-добър приятел не е готов да расте. Може да почувствате, че ще я изоставите; може да ви е зле да говорите за вълнуващи аспекти от живота си, ако тя е в депресия. И, което е най-съжаление, тези чувства може да са в безсъзнание, така че може да се сдържате – без дори да знаете.

5. Вашият шеф: Добре, дори ако шефът ви е дингбат (или попълните най-добрата дума тук), можете ли да си позволите да летите? Може би ще трябва да смените работата, но често можете да заобиколите шефа – след като осъзнаете какво ви задържа.

Вашата майка: Понякога дъщерите, порасналите дъщери несъзнателно изпитват предателство, ако са по-успешни от майка си. Това е особено вярно, ако майка им е негодуваща, че не е успяла да използва уменията или таланта си в кариерата. Тъй като чувството е в безсъзнание, дъщеря, която се сдържа, може да не направи връзката с неосъществените мечти на майка си за себе си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads