Възстановяване на доверието в гей отношенията

В

Въведение

Доверието е може би най-важната съставка за насърчаване на здравословна обвързана връзка и е известно, че е лепилото, което циментира двойка заедно. Доверието е милата вяра и увереност, че партньорът ви ще ви уважава и няма да се възползва или да ви нарани. Усещането е, че той е истински, автентичен, надежден и искрен. Тази връзка ви позволява да бъдете напълно свободни и да се отворите за уязвимост и да споделяте най-съкровените си мисли и чувства – петна и всичко останало! Времето и опитът с мъжа ви позволи да се развие климат на безопасност във връзката ви, защото и двамата постоянно демонстрирате чест и сила на характера в действията си един към друг и хората около вас.

Докато доверието отнема време, за да се развие и е отличителен белег на успешната връзка, то може много бързо да бъде увредено, ако не се възпитава и да причини тежки последици за бъдещето на партньорството, засегнато от недоброжелателност. След като доверието бъде компрометирано, може да бъде много трудно да се поправи, а в някои случаи тези щети могат да бъдат необратими. Тази статия ще предложи няколко съвета за онези двойки, които са инвестирали в преодоляване на пропастта и се опитват да възстановят нарушеното доверие в отношенията си.

Фондацията “Разбити”

Всичко, върху което е изградена една връзка, се срива, след като доверието е било нарушено, поради което обикновено не е бързо решение и изисква много време и енергия, посветени на ремонта. Може би ви е изневерил. Може би сте му казали бяла лъжа. Може да е нарушил обещание към теб. Независимо колко малко или тежко може да изглежда извършеното престъпление, динамиката и чувството за сигурност, които отношенията веднъж споделят, вероятно ще се променят.

Развиването на доверие в някого може да бъде затруднено, когато има история на емоционално / словесно / физическо насилие, когато чувствата на човек са сведени до минимум или пренебрегнати, или когато има неразрешена скръб или нараняване от миналото. Семейният ви произход и предишният опит във връзките също могат да допринесат за трудности с доверието, както и за значителен стрес, ниско самочувствие и пристрастявания. Само естеството на това да бъдем гей може да ни направи склонни към недоверие поради годините, които прекарахме да се крием зад маски или „врати на килера“, за да се предпазим от хомофобия. И когато мъжът, в когото се влюбваме, издава тази върхова връзка на братството, това може да бъде опустошително и да доведе до почти параноично състояние на винаги да оценява всяко негово движение и действие и да става свръхчувствителен към всякакви възможни признаци на нелоялност, за да компенсира и предпази отново боли. Интимността страда и нивото на ангажираност има тенденция да се отдалечава.

Съвети за възстановяване на доверието

Макар понякога да изглежда непреодолимо, много е възможно да се излекувате от нарушено доверие и да излезете от другата страна с положителен резултат. Първо трябва да решите дали наистина сте инвестирали в спасяването на отношенията си помежду си и дали го правите по правилните причини. Ако нарушението противоречи на основните ви убеждения и ценности, наистина ли е добър избор за партньор? Да спреш да бъдеш сам и да трябва да започнеш отначало не е добра причина да отхвърлиш неподходящо поведение, което се противопоставя на това кой си и за какво се застъпваш. Уверете се, че мотивите ви са на правилното място и че всеки от вас споделя истинска обща визия да се издигнете отгоре и да победите това предизвикателство, защото връзката ви си заслужава.

Ето няколко съвета за онези двойки, които са инвестирани в този процес. Тези препоръки могат да помогнат за повишаване на шансовете за прогрес чрез препятствията за възстановяване на доверието към нов възможен живот като партньори през целия живот:

· Вземете добра справка с всички прогнози, които може да са били предизвикани от миналото; приятелят ви не е вашият бивш или баща ви, който може да ви е наранил преди. Съсредоточете се върху тук-и-сега и се справете директно с настоящата реалност, а не с онези разсейващи фактори, които все още ще трябва да скърбите и завършите.

· Обърнете се към другите. Нищо не може да помогне за възстановяването на човешкия дух по-добре от това да служиш на нуждаещите се или да видиш актове на доброта в движение. Това помага да се поднови фактът, че в хората има доброта и това може да бъде постигнато чрез доброволческа дейност за благотворителност или чрез посещаване на места за духовност, например. Достъп до вашата система за поддръжка също.

· Вие и вашият партньор ще трябва да общувате и да се изслушвате; уверете се, че знаете как да направите това добре, и ако е необходимо, потърсете помощта на обучен терапевт. Затрудняват се дискусии и всеки от вас ще трябва да може да изрази и разбере перспективите си. Също така ще трябва да признаете и валидирате взаимния опит на проблема и да постигнете разбиране за това как и защо се е случило, като останете фокусирани върху разглеждания проблем.

· Всеки от вас ще трябва да поеме отговорност за ролите, които сте изиграли в недискретността, и да бъдете отворени да се извинявате и да си прощавате.

· При решаването на проблеми ще трябва да създадете нов „договор за взаимоотношения“, като се съгласите на честно и несправедливо поведение и гарантирате, че всеки от вас споделя същите тези определения. Идентифицирайте всички нереалистични очаквания, за да избегнете всякакви настройки за саботаж.

· Създайте лечебен климат във връзката си. Вече няма място за съревнование, ревност, обвинения или отбрана. Въведете повече нежност и внимание към нуждите на другия. Демонстрирайте последователно един на друг, че сте приоритет един за друг и не забравяйте, че получавате обратно това, което сте вложили във връзката си (Законът за привличането).

· Наблюдавайте саморазговорите си и противодействайте на негативни мисли, които биха могли да попречат на усилията и взаимоуважението ви. Започнете процеса на възстановяване на сигурна самоличност, когато сте отворени за рискове и отново сте уязвими.

· Научете се да „пускате“ всяка горчивина, за да дадете възможност на всеки от вас да расте и да се променя. Направете опис на положителните спомени, поведения, взаимодействия и характеристики на вашия партньор, за да бъдете балансирани и обнадеждени.

Заключение

Пътят към възстановяване от нарушено доверие може да ви доведе до много самооткриване и растеж във връзката ви с продължителни усилия и позитивно мислене. Разберете как възникват проблеми с доверието между вас и партньора ви, идентифицирайте поведението, необходимо за преодоляване на препятствията, и се изправете срещу всякакви блокове, които могат да ви задържат от целите. И накрая, осъзнайте, че доверието се нуждае от постоянно хранене във взаимоотношенията и че най-трудното нещо на света, което трябва да направите в момента, е съществен компонент за придвижването напред – отново да станете уязвими. Но като се отворите, наистина ще можете да разберете дали сте обичани заради това, което сте всъщност и ще бъдете по-активен и по-щастлив участник в живота.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads