Връзки: Защо някои хора се разпадат, когато връзката приключи?

В

Ако някой току-що е преминал през прекъсване, може да открие, че му е трудно да се съсредоточи върху други области от живота си. Поради това колко много болки изпитват, всичко останало може да изчезне на заден план.

Може би са били с някого дълго време и може би дори са имали силна връзка с него. Следователно, сега, когато връзката е приключила, ще бъде нормално да изпитват болка.

Смърт

â ????

Това, което те преживяват, може да бъде много подобно на това, което биха преживели, ако друг човек е предал. Бившият им няма да е предал, но това, което са трябвали заедно, вече няма да съществува.

Това показва, че няма значение дали друг човек е предал или току-що е излязъл от нечий живот; все още ще се преживява като загуба. И в двата случая животът им никога повече няма да бъде същият.

Постепенен процес

Ако обаче си позволят да скърбят и да преодолеят това, което чувстват, те би трябвало да могат да станат отново. С течение на седмиците и месеците те могат да открият, че започват да се чувстват по-добре.

Това, което в началото беше изчезнало на заден план, може в крайна сметка да се върне в живота им. По този начин нещата, към които те са загубили интерес, скоро могат да бъдат неща, които им е приятно да правят отново.

Външна поддръжка

Друго нещо, което ще бъде важно, ще бъде да се уверят, че през това време имат правилните хора около себе си. Това ще бъдат хора, които им показват подкрепа и насърчение.

Заедно с това, правенето на неща с тези хора, които ще им отпуснат от това, което се случва. Ако някой беше техният собствен остров, те щяха да могат да се издигнат отново с подкрепата на някой друг.

Далечна памет

Скоро може да дойде момент, когато те ще погледнат назад към случилото се и сякаш просто си спомнят нещо, което са видели по телевизията. Тогава в тях ще възникнат емоции, но тези емоции няма да ги унищожат.

Когато стигнат до този момент, те могат да видят, че докато този момент от живота им е бил труден, той им е позволил да растат. Възможно е да има редица различни неща, които те са научили и може дори да са се срещнали с някой, който е по-подходящ.

Идеалният

Един от начините за разглеждане на сценария по-горе би бил да се каже, че това е, което някой би се надявал да се случи, ако трябва да премине през прекъсване. Може да не искат да изпитват болка, когато връзката приключи, но определено биха искали да могат да продължат живота си с течение на времето.

Въпреки това, това няма да бъде това, което се случва с всички. За някои хора раздялата може да доведе до адски много болка и тази болка може да не отшуми с течение на времето.

Две крайности

За разлика от горния човек, някой като този може да изпита дълбоко чувство на загуба, но това може да не е толкова далеч, колкото ще стигне. Освен че се чувстват тъжни и дори безнадеждни, те в крайна сметка могат да се почувстват самоубийствени.

Техният вътрешен свят ще бъде в пълен безпорядък и може да се почувства така, сякаш целият им свят е приключил. Причината им да са живи ще е изчезнала, отнемайки им причината да станат от леглото.

Надолу, надясно

Отвън човек ще изглежда като цяло човешко същество, но отвътре те ще усещат всичко друго, но не и цяло. Като малка лодка на океана няма да има какво да стабилизира мислите и чувствата им.

Преди да са били във връзката, те обикновено са били добре, което им е трудно да разберат защо са в такава бъркотия. Това е, разбира се, ако те са в състояние дори да мислят ясно на този етап от живота си.

Една причина

Това, което може да покаже, е, че те не са получили грижите, които са им били необходими като дете, за да развият силно ядро ​​/ чувство за себе си. Вместо това това щеше да е времето, когато те бяха пренебрегвани.

И така, сега, когато привързаността, която те са формирали, е приключила, тя ще доведе до цялата болка, която са изпитвали през този етап от живота си. И тъй като за тях е болезнено да изпитват тази болка сега, това ще им даде разбиране колко болезнено трябва да е било за тях като дете.

Няма основи

Друг начин за гледане на случилото се би бил да се каже, че човек ще бъде като къща, построена върху звук. Ако бяха получили правилните грижи, щяха да бъдат къща, която има здрави основи.

Чрез наличието на здрави основи, емоционалната сила вътре в тях би им улеснило да се справят с случилото се. Ето защо пренебрегването в детството нанася толкова големи щети, колкото силните основи, които трябва да бъдат в състояние да се справят с живота, тъй като възрастният не се формира; просто завършва със слоеве и пластове травма и дори мозъчни увреждания.

Информираност

Ако някой може да се свърже с това и иска да промени живота си, може да се наложи да потърси външна подкрепа. Това е нещо, което може да бъде осигурено със съдействието на терапевт или лечител.

Работата с някой като този може да им позволи да отидат там, където не биха отишли ​​сами. Присъствието, което се осигурява от някой като този, ще им улесни да се изправят пред това как се чувстват и да работят с болката си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads