Взаимоотношения на дълги разстояния: натрапчиви въпроси

В

Хората често ме питат дали съм омъжена, когато видят златния пръстен със сърдечния десен на левия ми пръст. Усмихвам се и казвам „Не, сгоден съм“, или ако наистина не съм в настроение за подробности, просто казвам „Да“. Дори съм имал хора да ми казват, че изглежда като сватбен пръстен, тъй като е златен и нямам „скала“. Има причина да нямам „скала“, а пръстенът е чисто 24-каратово злато (което завинаги се опитвам да не огъвам лентата извън формата).

Сгодена съм за мъж от Индия, където златото е високо ценено и се смята, че е най-добрият материал за традиционните сватбени бижута. Пръстенът беше подарък от майката на годеника ми и както културно, така и символично беше нейният начин да ме приеме като бъдеща съпруга на сина си. Не всеки ден е обичай мъжът да прибира американка у дома при семейството си и да я представя като бъдещата си съпруга.

Разбира се, когато спомена, че сме във връзки на дълги разстояния, получавам въпроси и най-популярните бяха: „Как се запознахте?“ “Това трябва да е наистина трудно. Как се справяш? Кога ще се ожениш? Защо той просто не се премести тук? Защо не се преместиш там? Какво мисли семейството ти за това, че се жениш за чужденец?

Ето защо имам склонност да избягвам да разкривам подробности за връзката си с хора, които току-що съм срещал, особено с онези, които задават този тип въпроси. Ясно е, че те може да не са достатъчно разкрепостени, за да се опитат да схванат по-фините детайли и усилия, необходими на връзките на разстояние. Така че, дами, по този начин се справям с тези въпроси.

Как се срещнахте?

В съвременния свят все повече двойки се срещат онлайн или чрез уебсайтове на социални медии, или дори чрез приложения. Двойки са се срещали във Facebook, Instagram и дори Twitter. Случайно годеникът ми намери имейла ми на уебсайт, свързан с търсенето на работа в Япония, така че намирам за най-добре да отговоря „Той беше моят приятел“, което е истината, с изключение на това, че разменихме имейли с ръкописни писма. Честността е най-добрата ви политика в тази мярка и ако човекът, който пита, не може да разбере как сте създали връзка при общуване онлайн и посещения, това е техният проблем.

Или може би сте се запознали по време на обучение или работа в чужбина или дори докато сте били на почивка и е трябвало да се върнете в родината си. Каквито и да са били обстоятелствата ви, няма причина да криете истината.

Това трябва да е наистина трудно. Как се справяте?

“Избрахме да се справим. Мисля, че годеникът ми си струва да изчакаме, докато всичко си дойде на мястото и можем да се виждаме всеки ден. Общуваме на ежедневно ниво и се опитваме да организираме посещения, когато можем.” Когато се чувствам саркастичен, понякога искам да отговоря на връзките на разстояние не са за слабите и нуждаещите се. Необходимо е силно сърце, за да преминете през онези периоди от време, когато не се виждате и неизвестните прогнозирани събития и срокове, които една връзка може да отнеме.

Кога ще се жениш?

Този ми е любим, защото наистина не знам. Не сте ли чували за имиграционните закони? Или може би просто не сме готови да определим дата?

Защо той / тя не се премести тук?

Моля, обърнете се към горната причина.

Защо не се преместиш там?

Вашите причини ще се различават, но още веднъж съм откровен искрен към моя питащ. „Годеникът ми и аз нямаме интерес да живеем живота си в Индия и начинът ми на живот и ангажименти изискват да живея в САЩ.“

Какво мисли семейството ви за това, че сте се оженили за чужденец?

Това трябва да е един от най-обидните въпроси и съм сигурен, че много хора в междукултурните взаимоотношения го изпитват. Защо има значение от коя държава е моят бъдещ съпруг? Това е личен избор и може би семейството ми не е расист. Любимият ми отговор е: “Не им пука.”

Непрекъснато трябва да си напомням, че не всеки ще може да схване концепцията за междурасовите отношения на дълги разстояния. Някои хора могат да бъдат истински любопитни и не осъзнават, че зададените от тях въпроси могат да се считат за доста натрапчиви или дори груби. След това има хора, които изглежда разбират и с които се свързвам и нямам нищо против да споделя подробности за моята връзка и човека, когото обичам.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads