Културни разлики, когато западните мъже се женят за филипински жени

К

Едно нещо, което можете спокойно да кажете, че повечето азиатски култури споделят, що се отнася до жените, е, че на тях се гледа като на втора класа за мъжете в тези общества. Бих могъл да цитирам много неща, които показват това в тези култури, но за мен е очевидно и това не е целта на тази статия. Най-добре съм запознат с филипинските жени, така че ще се придържам към това, което най-добре знам тук.

Вече 3 години съм женен за филипинка и през по-голямата част от това време живея във Филипините. Така че бях изложен на най-много тогава. Що се отнася до основните разлики между западните жени и филипинките, филипинците имат това, което аз наричам отношение „que sera sera“, заедно с общото население. Това е чудесно, ако подобно на спокойната атмосфера, която носи. Нивото на щастие, което тези хора имат дори в смутни времена, е невероятно. Въпреки това има и своите недостатъци. Това е, че когато нещата се объркат и те имат възможност да се учат от това и да не правят същата грешка в бъдеще.

Това отношение пречи на учебния процес да започне някога. Което почти гарантира, че ще бъдат допуснати същите грешки. Това ще бъде по-често, ако живеете във Филипините като мен. Главно защото другата добра част от това отношение е, че те наистина се приспособяват много добре към живота в западния свят, когато прибирате жена си у дома. Например жена ми живее в Япония в продължение на 15 години. Когато отидох там, за да я срещна за първи път, тя изглеждаше като един от най-организираните хора, които някога съм познавал. Тя беше точна и използва времето си разумно. Е, щом тя стъпи на филипинската земя, тя загуби всичко това. Чудех се какво се е случило с момичето, което срещнах в Япония. След като разбрах, че населението тук е същото, трябваше да осъзная, че тя наистина нямаше голям избор по въпроса, защото постоянно щеше да се ядосва на хората, които никога не са навреме и плановете никога не се получават. Точно как бях през първите 6 месеца, когато живеех тук, докато разбрах, че това е нещо, с което трябва да се справя или да живея много стресиращо.

Следващата в моя списък по важност е религията. Въпреки че повечето филипинци са католици или някаква форма, ако са християнство и всички те са посветени на това. Те ходят в своята уважавана църква един до три пъти седмично за литургия и се молят редовно. Те четат библиите си през цялото време и почти живеят християнски живот. Приемете мюсюлманите, разбира се. Въпреки това дори мюсюлманите, които са също толкова отдадени на своята религия, не са извън суеверията, заложени в повечето филипинци. И мъже, и жени. Наистина няма значение каква религия са те суеверията, които са изградили в продължение на вероятно хиляди години, изглежда винаги надменят онова, което някога може да се намери в Библията или Корана. Всички те вярват в това, което тук е известно като Асуанг. Това е вещица-призрак, която може да ви завладее и да ви накара да правите зли неща, като например да убивате и изяждате съседите или семейството си. Някои от далечните братовчеди на жена ми всъщност твърдят, че са такива и казват, че могат да ядат черния ви дроб само като ви погледнат. Това е само едно от стотиците други суеверия, които имат тук. Те се различават в зависимост от коя част на Филипините идват, но повечето от тях са странни от западна гледна точка. Можете да намерите произволен брой от тях, като направите просто търсене в интернет.

Съществуват и други незначителни културни разлики с Филипини но аз считам, че това са тези, които трябва да се разглеждат най-много от някой, който има желанието да се ожени за филипинка.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads