Колко силен е вашият ангажимент? Преминаване на възрастовото разделение

К

Има очевидни случаи, когато връзката с човек, който е много по-възрастен или по-млад от вас, е не само желана, но и изискване. Помислете за собственото си семейство. Вие сте дядо или баба, или дори прадядо? Внуче ли си? Вие сте сред няколко братя и сестри, където най-малкият и най-възрастният може да са толкова отдалечени един от друг, възрастово, че да могат да бъдат родители и деца?

Тогава има и други, по-малко очевидни случаи, при които разликата във възрастта е видна, но връзката може да бъде и трябва да започне и дори да се поддържа. Може да сте най-младият или най-възрастният в квартала. Може да е в работна среда, където шефът ви може да е много по-млад или по-възрастен от вас.

Или дори по-малко неясно, вие се омъжвате късно и имате дете на четиридесет или петдесет години – отново разлика във възрастта, близка до тази между баба и дядо. И като по-възрастен родител вече имате задачата да възпитавате детето, да разбирате и възпитавате детето. През цялото време се взирате във вашата пенсия!

Вече не живеем в епоха, в която мъжете и жените не са живели след 50, така че разликата във възрастта на младите и възрастните е била по-малка, отколкото е днес.

И така, как да поставите основите за започване и поддържане на такава връзка?

Изненадващо, тези връзки май-декември често нямат нищо общо с възрастта или разликата във възрастта. Затова забравете на колко години или млад е вашият партньор в сравнение с вас.

Ето няколко съвета как да укрепите несъвместимите с възрастта отношения.

1. Бъдете истински

Ако трябва да се преструвате, че се интересувате, трудно ще поддържате тази фасада нагоре. Рано или късно неискреността ви ще изплува на повърхността. Затова се постарайте усилено да развиете интерес към връзката. Направете тази допълнителна стъпка, за да разберете интересите на партньора си, особено за възрастовата група, към която той или тя принадлежи.

2. Вземете своевременно решение да се откажете, ако точно това ви подхожда

Не удължавайте връзката там, където тя започва да става неудобна и за двама ви. Много от връзките ни са непринудени, така че няма нищо лошо в понижаването на връзката, която не работи до случайни или случайни.

3. Празнувайте своите прилики, а не различия

Лесно е да се посочи къде се различават ценностите, предпочитанията и нагласите. Няма смисъл връзката да се изтъква. Вместо това, поработете върху разбирането къде двама си приличате и ги направете двигатели на взаимоотношенията. Например и двамата може да харесате музикант – какво ще кажете да споделите мислите си за това, което ви интересува в музиката, и да слушате възгледите на партньора си.

4. Включете се във вашата група с някой, който е от между възрастова група

Човек, който пресича вашите индивидуални възрасти, може доста бързо да допринесе за връзката, тъй като той или тя може да ви успокои относно разликата във възрастта.

5. Разширете връзката, за да включите семействата си

Семействата представляват близки хора и това може да има успокояващ ефект върху другия човек.

Преди всичко, учете се един от друг. Всяка възраст може да предаде своите преживявания, своите ценности и привързаност на другата, независимо колко различни са личността на двете лица във връзката – или възрастта, по този въпрос.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads