Имате страх от обвързване? Хипнозата може да бъде отговорът

И

Въпреки че може да е нещо, за което се шегуват в комедийни и романтични комедии, страхът от ангажираност е много сериозен проблем. Това може да разруши добрите отношения и може да ви попречи да продължите напред с живота си.

Страхът от обвързване се проявява по различни начини. Може да се ужасите от брака, да се страхувате да кажете „Обичам те“ или дори да се страхувате да имате съвсем друго!

В много случаи хората знаят, че имат страх от обвързване. Те дори могат активно да работят по решаването му.

Това обаче не е достатъчно.

Дори ако съзнателно разбирате, че имате проблем, подсъзнанието ви – откъдето наистина идват повечето ви мисли и действия – може да има други идеи. Дори ако съзнателно полагате усилия да се ангажирате със своя значим друг – или се ангажирате с идеята просто да търсите значим друг – ще имате вътрешни сътресения, защото ще получите намеса от вашето подсъзнание.

И така, как може да ви помогне страхът от ангажираща хипноза?

Хипнотерапията не е „лепенка“, както са другите техники за лечение. Вместо просто да се опитва да облекчи симптомите, хипнотерапията атакува проблемите в основата им – в подсъзнанието. Тъй като хипнотерапията е единственият вид терапия, която ви позволява да се докоснете до подсъзнанието си, можете да я използвате, за да разберете откъде идва страхът ви от ангажираност, за да знаете как да се справите с нея.

В много случаи хората развиват страх от обвързване в резултат на травма в началото на живота – като родители, които са се развели или майка, която е била емоционално далечна. Ако нещо подобно ви се е случило, вашето подсъзнание може да е взело този минал опит и да го е издухало несъразмерно.

Сега вашето подсъзнание вярва, че сегашната ви връзка ще завърши с развод като вашите родители или че всички жени са емоционално отдалечени като майка ви – и по този начин не може да се вярва на ангажимент. Без значение колко пъти се опитвате да си кажете, че това не е така, вашето подсъзнание не вярва и вместо това активно ви пречи да поемете ангажимент.

Вместо да работите върху примиряването с предишния си опит – както бихте направили в кабинета на психолог – страхът от ангажираност хипноза ще ви помогне да продължите напред, като препрограмирате подсъзнанието си, за да повярвате, че тези минали преживявания нямат отношение към сегашната ви връзка.

Страхът от ангажираност хипноза може да научи подсъзнанието ви да подхожда към текущата ви връзка с нов подход, вместо да влечете целия си емоционален багаж в нея. Като научите подсъзнанието си да отделя миналото от настоящето, можете да завършите с щастлива, отдадена връзка в близко бъдеще!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads