Помага ли ангажираността да се чувствате в безопасност във връзката?

П

След първоначалния луд прилив на емоции от влюбването и когато аферата се превърне във връзката „да видим какво ще се случи“, някои влюбени започват или да искат ясен ангажимент, или други да бягат от него. Какво стои зад цялата тази нужда от сигурност и / или независимост?

В зависимост от вашите възгледи и убеждения относно ангажираността, вашето възпитание, вашите модели в сферата на взаимоотношенията и вашите предишни преживявания във вашите собствени отношения, вие ще се окажете някъде в континуума между „пристрастеност към ангажираност“ до „ангажираност-фобия“.

Нека това, което може да ви насочи повече към страната на „пристрастените към ангажираността“:

· Несигурност по отношение на себе си във взаимоотношенията

· Ниско или намалено самочувствие

· Страх от това да останете сами

· Ниско самочувствие, идентифициране на себе си с кого имате връзка

Причини да се стремим към „фобийно ангажираната“ страна:

· Страх от загуба на независимост

· Страх от преживяване на болката от минали неуспешни отношения

· Моделиране на отношения, т.е. родители, които са се развели

· По-конкретно за мъжете: имали задушаваща, свръхзащитна майка

Стигането до точката във връзката, при която се изисква ангажимент, отваря тези неотгледани рани от миналото. В крайна сметка връзките са една от основните магистрали за повишено самосъзнание и самоактуализация и в това се крие шансът ви да се откажете от ненаходчивите стари вярвания и всичко друго, което ви държи в миналото. Към коя и страна да се наведете, проверете тези страхове и мисли и ги оставете да се превърнат в пътища, които ще ви помогнат да се развиете отвъд сегашното си състояние.

Всички причини и обосновки защо искате или имате нужда от партньора си да се ангажира или обратното са само извинения за нежеланието да разглеждате основните проблеми. Бъдете благодарни на партньора си, че ви е помогнал да разкриете онова, което иначе би останало в безсъзнание, и да продължите с работата си.

Като се притеснявате твърде много дали партньорът ви все още може да бъде до вас след една година, може да пропуснете невероятното време, което двамата имате в момента. Приемете страховете и притесненията си като покана да се върнете към настоящия момент.

Можете просто да прескочите кораба при първия поглед на паника и да си спестите сърдечната болка от привързаност, безкрайните сълзи и „Аз ви казах“, но може да пропуснете действителното пътуване да си прекарате чудесно със смислен разговор, дълбока връзка и интимност. И така, какъв е вашият избор?

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads