Китайските жени ли са новото "Трофейни съпруги"?

К

Това е факт. Накъдето и да погледнете, все по-богати чуждестранни момчета се женят за китайки, особено на места с гъсто китайско население, като в САЩ. В градове като Лос Анджелис и Ню Йорк е обичайно да се видят китайки, които пазаруват в скъпи магазини с техните смесени деца. И така, какво е накарало тези момчета да игнорират всички кльощави бюстави блондинки и да преследват китайски момичета?

Вероятно има множество отговори на този въпрос, но този, който изглежда се появява отново и отново, е фактът, че китайските жени са склонни да се грижат повече за семействата си. В тези несигурни дни, когато всяка година изглежда предизвиква нова финансова криза, все повече западни жени инвестират време в кариерата си, като същевременно оставят семействата си малко настрана. Западните мъже, от друга страна, наблюдават безпомощно как жените им бавно поемат ролята си на единствена финансова подкрепа на домакинството. Истината все още остава: мъжете се радват да имат жена, която да се грижи за тях, да се грижи за децата и да поддържа нещата около къщата. Знаейки, че имат съпруга, която зависи от тях, им създава усещане за господство, което просто ги кара да се чувстват малко повече като мъж.

Последното десетилетие доведе до възхода на жените на власт. Никога досега толкова много жени не са посещавали университети и са заемали важни държавни и корпоративни позиции. Западните жени обичат да се хвалят с факта, че са финансово независими, защото за тях това е почти като да излязат от години на уединение и най-накрая да могат да видят слънчевата светлина. Това е като да покажете наградата за спечелена дълга и напрегната битка. Това, на което жените не разчитаха наистина през всичките тези години, е, че може да успеете да промените начина, по който мисли обществото, но не можете да промените законите на природата.

Факт е, че жените обичат да се чувстват сигурни. Когато търсят партньор, повечето жени дори ще поставят финансовата сигурност пред много други аспекти и това е нещо, което те правят дори несъзнателно. Дори онези жени, които имат процъфтяваща кариера и са напълно финансово сигурни, няма да си позволят да се оженят или дори да се влюбят в мъж, който печели по-малко от тях или който има по-ниско образование. Да не говорим за старата поговорка, че жените обичат момчета със скъпи коли и джобове, пълни с пари. Не става дума за стоманената конструкция под формата на скъпа кола, която толкова много обичат. Не става въпрос за зеленикаво оцветения правоъгълен лист хартия с отпечатани знаци за долар. При жените всичко е свързано с чувството за сигурност и увереност, което тези предмети могат да им донесат.

В този сценарий, когато фигурата на мъжа доставчик е към своя край, китайските жени са дошли, за да запълнят празнина. Повечето възрастни китайски жени днес са отгледани от много традиционни родители, които ги научиха колко е важно да бъдат добра съпруга и да се грижат за съпруга си. Да бъдеш добра съпруга е важна част от китайската култура и повечето китайки са готови да правят големи жертви за семействата си и за брака си. Традицията ще повлияе силно дори на китайки, които имат висше образование и са много способни да водят собствен финансов живот. За богатите западни мъже, които вече притежават всичко, но грижовна съпруга, това е идеалното съчетание.

Друга причина, поради която все по-заможни момчета показват своите китайски съпруги, е простият факт, че азиатските жени притежават “тиха” красота, която не изисква от тях да прекарват часове във фитнеса или да правят хиляди процедури за лице. Те също изглежда стареят много по-малко от белите жени, което създава усещане за възрастен мъж да бъде с много по-младо момиче, без да се налага да се справя с всички проблеми, свързани с възрастовата разлика. Опаковайки всичко, китайските жени стават популярни, защото им е по-лесно да се харесат и не се срамуват, че са (или се чувстват) зависими от своите съпрузи или гаджета.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads