10 съвета за мултикултурни или многонационални отношения

1

Да бъдеш във връзка с партньор от различна култура и / или нация може да бъде предизвикателство. В следващата статия съм събрал 10 съвета от личен опит и тези на моите клиенти, за да ви помогна да извлечете най-доброто от вашия опит:

Съвет №1: Задавайте въпроси

Аз лично мисля, че това е най-важният съвет от всички. Ако си позволявате да си задавате въпроси, вие сте готови да научите повече за другия всеки ден.

Съвет №2: Не приемайте нищо

Въпреки че може да сте чели за тяхната култура или нация или сте били във връзка от известно време, спрете се, когато се хванете да мислите: Вече знам това. Срещнете партньора си със свежест и откритост.

Съвет №3: Научете езика

Запишете се в езиков клас, в който преподавате езика, който партньорът ви говори у дома. Ако и двамата говорите език, различен от вашия майчин, и двамата ще трябва да проявите интерес към света на другия човек и една точка за достъп е техният език.

Съвет # 4: Бъдете отворени за различията

Факт е, че и двамата сте различни, колкото или дори повече от всяка друга двойка. Напомнете си, че сте отворени за различни възгледи, ценности и вярвания. Това не означава, че трябва да се съгласите на всичко, но приемането е жизненоважно.

Съвет # 5: Спрете да сравнявате

Ако непрекъснато сравнявате вашата култура или нация с тяхната, в крайна сметка ще спорите кой е по-добър. Обсъдете разликите, но не го превръщайте в състезание.

Съвет # 6: Общувайте

Както във всяка връзка, в основата на това е общуването. Трябва да комуникирате рано за различните си възгледи, ценности и вярвания, преди да достигнете кризисна точка дали детето ви трябва да бъде отгледано католик или ислям.

Съвет # 7: Споделете емоциите си

Вероятно някой от вас ще живее в държава или култура, различна от тази, в която е израснал. Изключително важно е да споделяте своите чувства и емоции честно по пътя за това, което ви предстои.

Съвет # 8: Покажете интерес към културата и нацията на вашия партньор

Въпреки че може да живеете там, където сте израснали, направете усилие да научите за културата и нацията на партньора си. Планирайте да го посетите поне веднъж или няколко пъти, ако е възможно. Нека вашият партньор ви покаже наоколо.

Съвет # 9: Обсъдете бъдещи планове

Започнете да обсъждате бъдещи планове в началото на връзката: Как искате да възпитавате децата си? Къде бихте искали да живеете? Каква религия искате да практикувате? Какво означава за семейството ви да бъдете във връзка с някой от друга култура или нация?

Съвет # 10: Говорете за миналото си

Разберете за историята на другия, поговорете за детството си, покажете си снимки и споделете други важни аспекти от живота си. Това ще ви позволи да влезете в модела на света на другия.

Много от тези предложения очевидно не се отнасят само за мултикултурни или мултинационални отношения и може да добавите други от личния си опит.

Честита връзка!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads