Преместване в Италия: Как да се съчетаем добре с културата на страната

П

Страхотно време, вино и добри хора – това са само някои от многото причини, поради които преместването в Италия звучи като добър план. Нека не забравяме също, че може да ви очакват по-добри възможности за обучение и работа.

Въпреки това Италия все още е съвсем нова държава, което означава, че има своя собствена култура, традиция и вярвания. Ако не се подготвите добре за промените, може да страдате от културен шок и да развиете носталгия, безпокойство или дори депресия.

Един от най-добрите начини да се слеете с останалите италианци е да знаете повече за неговата култура. Ето един поглед:

  • Италианците ценят толкова много семействата си. Може дори да намерите домове, където бабите и дядовците и братята и сестрите със съответните им семейства живеят заедно. И тъй като обичат да ядат, те често имат големи маси, за да побират колкото се може повече хора.
  • Те вярват в първите впечатления последни. Така че, ако искате да бъдете уважавани и да харесвате италианците, направете себе си да изглеждате добре. Не е нужно да носите най-финото облекло или бижута, но поне се уверете, че изглеждате представително и прилично. Това също така увеличава шансовете ви да получите добра работа в страната.
  • Италианците са много топли и социални хора. Не се изненадвайте, ако ви посрещнат с много широка усмивка и „salve“ или „buon giorno“. Те са отворени за ръкостискания, но ако вече сте близо до тях или те знаят малко повече за вас, биха ви поздравили с въздушна целувка по всяка буза.
  • Те наистина не ви наричат ​​с вашето име, освен ако не им позволите да го направят. С тях е същото.
  • Италианците са предимно католици, така че е важно да проявявате коректност и благоприличие, когато говорите за тяхната религия. Въпреки това, ако принадлежите към друга деноминация, все още можете да намерите църква, в която да отидете.
  • Италианците обичат виното, така че може да искате да си донесете такова, когато сте поканени на хранене. Добрата новина е, че тъй като страната е населена с лозя, няма да ви е трудно да търсите бутилка.
  • Ако правите бизнес в Италия, независимо дали купувате къща или отваряте собствен магазин, най-добре е да имате посредник. Италианците много добре избират хората, на които имат доверие.

Още съвети

1. Прочетете колкото можете повече за страната и нейните хора.Има много ръководства, които вече можете да изтеглите онлайн. Разбира се, има налични книги. Можете също да се присъедините към италиански форуми на експатите Можете да получите много прозрение от тези, които вече живеят в страната. Освен това, дори преди да пристигнете там, вече имате приятели. Това би направило настройката по-малко напрегната и дълга за вас.

2. Научете италиански. Италианците знаят как да говорят на английски, но предпочитат да общуват на собствения си език. Това ще ви даде много предимство, както и ще намали напрежението, ако знаете италиански. Можете да се запишете в езиково училище, да изтеглите програма или да наемете преподавател.

3. Бъдете позитивни. Хранете ума си само с положителни мисли. Ще се тревожите по-малко, ако го направите. Някои от подсъзнателните съобщения или утвърждения, които можете да използвате, са следните:

Прегръщам тази нова култура.

Заслужавам да бъда тук.

Очаквам с нетърпение това ново приключение.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads