Расовите предразсъдъци са състояние на ума

Р

Хората обикновено се плашат от неща, за които знаят малко. Това се вижда по начина, по който животните се убиват, а не се разбират. Ето защо се случват войни и военният персонал може по-лесно да убива враговете си, ако не ги срещне на лично ниво. Животът в мултикултурното общество обаче е труден, освен ако човек не преодолее тези предразсъдъци и не се присъедини към общността.

В Австралия имаме ситуация, при която хората са добре дошли от всички краища на земята. Те се приемат и помагат както от правителствата, така и от хората. За много от тези имигранти е трудно да се асимилират, тъй като носят расови предразсъдъци от родните си страни.

Това им се измива мозъка от раждането от родители, които живеят в страх и най-вече са лошо третирани от правителствата на собствените си страни. Те не могат да превключат, докато не се случи нещо основно, което да ги принуди да приемат, че не всички са еднакви с това, което са оставили след себе си.

Това ми беше донесено у дома преди време, когато Духът ме накара да говоря с жена в местен търговски център. Тя седна сама на пейка, когато се приближих и открих разговор. Отначало изглеждаше малко върната, но след това ми се стопли. Когато съпругът й пристигна, той беше доволен, че водим разговор, и ме помоли да й бъда приятел.

Да! Точно това искаше и Бог. Оказа се, че е бременна и в отсъствието на майка си ме помоли да бъда на раждането. Известно време се случваше празното място в сърцето й за майка й да се запълни малко от моето приятелство.

В нейната история обаче имаше много повече неща и през следващите месеци всичко излезе. Тя беше от Иран, който беше поет от аятола Али Хаменей, или Върховен лидер, след като кралят му беше свален. Страната беше в състояние на война със Запада и последва войната между Иран и Ирак.

Семейството се продаде и избяга в Турция, за да избяга от задължителната служба от момчета на възраст 12-14 години, които бяха принудени да маршируват пред танкове, за да разчистят мини. Братът на тази дама достигаше тази възраст. В Турция той е изпратен в Швеция с контрабандисти на хора. Тя дойде в Австралия със съпруга си, който имаше временно пребиваване, а бащата се върна в Иран.

Майката обаче била в капан в Турция. Тя живееше в постоянен страх от полицията, която водеше политика да събира избягали от Иран и да ги продава обратно на границата. Когато това ми беше представено, трудната ситуация изглеждаше невъзможна за разрешаване, тъй като мнозина се опитаха да я изведат от страната без успех.

Прераждането ми и връзката с Духа на Вселената ми дадоха канал за комуникация и Бог беше този, който пое да я освободи и да я отведе безопасно в Австралия. Отне време, но тя най-накрая се качи в полет, който събра отново нея и дъщеря й след години на стрес и раздяла.

Когато пристигна, тя имаше парализа в лявата страна поради инсулт, който се случи по пътя й към Анкара и австралийското посолство. Докато я докоснах, тя веднага вдигна ръка над главата си, докато се излекува. Духът вече й беше дал мечта за това и тя беше доволна.

Изводът е, че не знаем кои са тези хора, които са принудени да избягат от тиранията и преследването, но Бог го знае. Вместо да гледаме на тях като на непознати, трябва да ги прегърнем и да се задълбочим в техните истории. Мнозина се страхуват от новата си страна, където и да е това, заради онова, което им е пропъдено от родината.

Расовите предразсъдъци са състояние на духа и трябва да бъдат преодолени. След като познаем тези хора и си взаимодействаме с тях, те имат шанс да се установят и станат приятели.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

ads